AYDIN / ÇİNE - Çine Anadolu İmam Hatip Lisesi

Mrt

Mehmet Akif Ersoy, 1873 yılının Aralık ayında, İstanbul'un Fatih ilçesinin Sarıgüzel semtinde doğmuş ve 27 Aralık 1936 Pazar günü, saat 19.45'te Beyoğlu'ndaki Mısır Apartmanı'nda vefat etmiştir. Mehmet Akif'in babası Mehmet Tahir Efendi (1826-1888) ve annesi Emine Şerife Hanım'dır (1836-1926). Mehmet Tahir Efendi çocuk yaşta Arnavutluk'tan İstanbul'a gelerek tahsil etmiş ve Fatih Medresesi müderrisliğine kadar yükselmiş âlim ve arif bir zattır. Annesi ise aslen Buharlı olan Tokatlı bir aileye mensuptur. Ailenin Akif'ten sonra Nuriye adında bir de kızları olmuştur.

Mrt

Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında 7 Mart Perşembe günü saat 11:30'da okulumuzda  Deprem ve Tahliye ve Yangın Tatbikatı gerçekleştirildi. İkaz sirenlerinin ardından 2 dakika içerisinde kontrollü bir şekilde okul bahçesine çıkarak binamızı tahliye ettik.

GENÇ BİLALLER EZAN OKUMA YARIŞMASI İL FİNALİ OKULUMUZDA GERÇEKLEŞTİ.

Cumhuriyet Bayramı'nın 100.yılı coşkuyla kutlandı

Ekm

Cumhuriyetin 100.yılı münasebetiyle okulumuzda düzenlenen kros yarışmalarından görüntüler

Sıfır Atık Nedir?

Ekm

Afet Risklerinin Azaltılması Günü etkinlikleri kapsamında okulumuz öğrencilerine Afet Farkındalık Eğitimi videosu izletilmiştir

Ekm

13 Ekim Dünya Afet Risklerini Azaltma Günü kapsamında, farkındalık oluşturmak amacıyla, Okulumuzda “Yangın Anı ve Tahliye Tatbikatı” yapıldı.

26 Eylül 2023 TEKNOFEST GEZİMİZ

Mrt

Anadolu İmam Hatip Liseler arası "Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışması" birincisi Çine Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Metin Öztürk oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından, Çine Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde düzenlenen Anadolu İmam Hatip Liseler arası "Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışması" il finali yapıldı. Mehmet Zengin Uygulama Camisinde yapılan yarışmaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Yavuzkan, İlçe Müftüsü Yahya Ofşin, imam hatip lisesi müdürleri ve yarışmacıları katıldı. Yarışmada genç hatipler tek tek minbere çıkarak hutbelerini okudu. Jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucunda dereceye giren öğrencilere ödülleri verilirken yarışmaya katılan tüm okullara teşekkür belgesi ve öğrencilere de katılım belgesi verildi.

11 okulun katılımıyla gerçekleşen yarışmada Çine Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Metin Öztürk birinci, Adnan Menderes Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Muhammed Furkan Kanlıoğlu İkinci, Köşk Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Kadir Dulmeci üçüncü oldu.

Kas

10 Kasım 1938 günü saat 09.05´te yaşamını yitiren, Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk anısına düzenlediğimiz anma programı okulumuz bahçesinde gerçekleştirildi.

İmam Hatip Okulları Kuruluş Yıl Dönümü

Mevlid Kandili Programı

Ekm

Okulumuz Meslek Dersleri Öğretmeni Hilal Bölük hocamın eşliğinde 10 sınıflar arasında Sosyal medya'nin faydaları ve zararları adlı münazara etkinliği yapıldı.

13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü